عوارض مصرف چند قرص با هم چیست؟

۳ بازديد
عوارض مصرف چند قرص با هم بسیار زیاد است و درصورتی‌که داروها با هم تداخل داشته باشند، مشکلات زیادی برای بیمار ایجاد می‌شود که مسمومیت دارویی یکی از آن‌ها است. مصرف دارو اقدامی است که به‌منظور درمان بیماری انجام می‌شود؛ اما این درمان، قاعده و اصولی دارد که باید آن را رعایت کرد، در غیر این صورت مشکلات زیادی برای بیمار ایجاد می‌شود. به‌منظور استفاده اصولی از دارو باید به دستور مصرفی که توسط پزشک مشخص شده توجه کرد.

عوارض مصرف چند قرص با هم چیست؟

 درصورتی‌که به بیماری خاصی مبتلا شده و برای درمان آن به پزشک مراجعه کرده باشید، احتمالاً لیستی از داروها را دریافت کرده‌اید که با مصرف آن‌ها دوره بهبودی را هرچه سریع‌تر طی کرده و سلامتی خود را به دست آورید. این لیست می‌تواند شامل انواع قرص، کپسول، شربت و آمپول تزریقی باشد که هر کدام نحوه مصرف به‌خصوصی دارند.

 نکته مهمی که در مورد مصرف این داروها باید به آن توجه کرد، عدم استفاده هم‌زمان از چند داروی مختلف است. هر کدام از داروهایی که برای یک بیماری تجویز می‌شوند، اثر به‌خصوصی دارند و در صورت استفاده هم‌زمان آن‌ها احتمال بروز مشکلات مختلف وجود دارد. از جمله مشکلات و عوارض مصرف چند قرص با هم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

مسمومیت

 مسمومیت ناشی از مصرف دارو یکی از جدی‌ترین حالت‌های این عارضه است. مسمومیت‌های دارویی معمولاً با علائم شدید همراه هستند و درصورتی‌که اقدام به موقعی برای رفع آن‌ها انجام نشود، مشکلات زیادی برای بیمار به وجود می‌آورند.

 در مواردی مسمومیت‌های دارویی حتی می‌توانند به بیهوشی، کما یا مرگ بیمار هم منجر شوند. برای جلوگیری از این عارضه باید اصول مصرف داروها را رعایت کرد و با آگاهی نسبت به عوارض مصرف چند قرص با هم از استفاده قرص و دارو به طور هم‌زمان پرهیز کرد.

ضعف شدید

 درصورتی‌که دوز داروها بالا نباشد، احتمال اینکه بیمار تنها به ضعفی شدید دچار شود، بسیار زیاد است. ضعف شدید در پی تغییرات بدنی ناشی از مصرف هم‌زمان چند قرص، به‌خصوص مسکن‌های خفیف ایجاد می‌شود و تا زمانی که اثر داروها از بین نرود، همراه بیمار خواهد بود.

حالت تهوع

 از دیگر عوارض مصرف چند قرص با هم می‌توان به حالت تهوع اشاره کرد. البته این عارضه هم به نوع دارو بستگی دارد و در بعضی بیماران شدید و در بعضی بیماران احساسی خفیف است که پس از مدتی از بین می‌رود.

واکنش‌های آلرژیک

 در برخی موارد استفاده هم‌زمان از چند دارو که با هم تداخل داشته یا سازگاری خاصی نداشته باشند، ممکن است باعث ابتلای بیمار به آلرژی و حساسیت شود و واکنش‌های آلرژیک در بدن ایجاد کند. از جمله این واکنش‌ها می‌توان به عارضه‌های پوستی نظیر التهاب و … اشاره کرد. سرفه، عطسه، بی‌حالی و ضعف و… از دیگر واکنش‌های آلرژیک هستند که احتمال بروز آن‌ها در پی عوارض مصرف چند قرص با هم وجود دارد.

چطور می‌توان عوارض مصرف چند قرص با هم را از بین برد؟

 درصورتی‌که به‌صورت آگاهانه یا ناآگاهانه، چند دارو و قرص را هم‌زمان استفاده کرده و دچار عارضه‌ای شُدید باید فوراً به پزشک مراجعه کنید. سرعت عمل در مراجعه به پزشک اهمیت زیادی دارد؛ زیرا اگر یک دارو از میان داروهای مصرفی عارضه شدید ایجاد کند، احتمال بروز مشکلات جدی و خطرناک وجود دارد. در اینجا ذکر این نکته هم الزامی است که پیش از مراجعه به پزشک و تشخیص دقیق وضعیت توسط او نباید اقدام به درمان‌های خانگی و خودسرانه کنید.

 برخی از بیماران با هدف خنثی‌سازی اثر داروها اقدام به مصرف مواد خوراکی مختلف می‌کنند که این کار کاملاً اشتباه است و در بعضی موارد حتی ممکن است اثر منفی داروها را تشدید هم کند. علاوه بر تداخل دارویی، بعضی از انواع قرص و دارو با خوراکی‌های مختلف تداخل دارند و درصورتی‌که با هدف کاهش اثر ماده مضر مصرف شود، تأثیر داروها و عوارض مصرف چند قرص با هم دوچندان می‌شود.

 درصورتی‌که به‌موقع و در زمان مناسب به پزشک مراجعه کنید، از طریق راهکارهای تخصصی و درمانی، به مشکل شما رسیدگی می‌شود. یکی از راهکارهای تخصصی به‌منظور ازبین‌بردن عارضه داروهای مصرف شده به‌صورت هم‌زمان، شستشوی معده است. با توجه به اینکه اثر داروهای مختلف هم‌زمان نیست و بعضی داروها، دیر اثر و برخی دیگر سریع‌الاثر هستند، با شستشوی معده می‌توان داروهایی که هنوز تأثیر خود را آغاز نکرده‌اند را از بدن خارج کرد و از عوارض آن‌ها جلوگیری کرد.

 بعد از شستشوی معده پزشک از طریق تجویز سرم، غذای خاص یا دارویی خاص، مقاومت بدنی بیمار را بالا برده و از ایجاد عوارض مصرف هم‌زمان داروها جلوگیری می‌کند. معمولاً تا زمان نتیجه‌گیری و پاک‌سازی کامل بدن، بیمار تحت نظر پزشک باقی می‌ماند.

۰ ۰
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.